Most épp biometrikus adatokat követel az Amazon

tech_nevek
Jeff Bezos eredetileg a Cadabra nevet szerette volna feltörekvő online könyvesboltjának, ám végül az Amazon mellett döntött. Egész egyszerűen azért, mert így egészen előre kerülhetett a különböző céges listákon a cég neve.
Vágólapra másolva!
Amelyik amerikai futárjának ez nem tetszik, az kereshet magának új munkahelyet.
Vágólapra másolva!

Hozza a szokásos formáját a világ leggazdagabb emberének cége, az Amazon jelen pillanatban egy új munkaszerződés aláírására próbálja rákényszeríteni a csomagkiszállítást végző, egyesült államokbeli sofőrjeit. Ez annyi változtatást tartalmaz a meglévő szerződéshez képest, hogy a dolgozóknak jogot kell adniuk a biometrikus adataik kezelésére a vállalat számára.

A kép csak illusztráció Forrás: Amazon

Ennek oka, hogy a szállítás minőségének és biztonságának javítását indokként felhozva az Amazon okos kamerákkal kívánja ellátni az összes furgonját. A kamera szoftvere arcfelismerés használatával ellenőrzi, hogy valóban a megfelelő személy vezeti-e a járművet, továbbá állítólag képes detektálni a fáradtságot, a figyelem elterelődését, továbbá a biztonsági öv használatának mellőzését.

A furgonjainak földrajzi helyzetét és mozgási sajátosságait már régóta követi az Amazon, így ezen a téren nem lesz változás, csupán a sofőrök általános megfigyelése lép majd újabb szintre. A mostani szerződésmódosítás körülbelül 75 ezer egyesült államokbeli futárt érint, és nincs lehetőségük vitatkozni: vagy aláírják az új munkaszerződésüket, vagy kereshetnek maguknak más munkát.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!