Kedvező áron jön Európába a Xiaomi csúcstévéje

xiaomi mi tv q1 75 okostévé android tv
Xiaomi Mi TV Q1 75"
Vágólapra másolva!
Akár 120 Hz-es képfrissítéssel is dolgozik 4K felbontásban a szörnyeteg.
Vágólapra másolva!

Nemcsak a prémium okostelefonra vágyó európaiakat hálózná be a közeljövőben a Xiaomi, a Mi 11 mellett bejelentette az eddigi legjobb és legdrágább okostévéjének helyi piacra dobását is. A Mi TV Q1 75" a nevéből sejthetően 75 hüvelykes, avagy 1,9 méter átlójú kijelzővel rendelkezik, a 4K felbontású QLED panelje pedig 120 Hz képfrissítési sebességre képes, így az új játékkonzolok mellé is ideális.

Xiaomi Mi TV Q1 75" Forrás: Xiaomi

Az Android TV 10 rendszert futtató készülék kompatibilis a HDR10+ és a Dolby Vision szabványokkal, ezzel kapcsolatosan 192 zónában támogatja a háttérvilágítás intenzitásának egyenkénti állítását, és képes megjeleníteni az NTSC színtérbe tartozó árnyalatok 100 százalékát. A beépített hangrendszere 30W összteljesítményű, kettő-kettő magas- és mélysugárzó található benne, támogatja a Dolby Audio és DTS-HD szabványokat.

A Xiaomi Mi TV Q1 75" március során válik majd elérhető Európában, az ajánlott fogyasztói ára pedig 1299 euró, azaz olyan 466 ezer forint lesz. Ezt kontextusba helyezve a gyártó a 2850 eurós Samsung Q80T modellhez hasonlítgatta, a bő kétszer annyiba kerülő termék közvetlen ellenfelének tartja.

Xiaomi Mi TV Q1 75" Forrás: Xiaomi

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!