Jól kibabrált egyes hotmailesekkel a Microsoft

apple macbook laptop notebook noteszgép számítógépezés home office otthoni munka távmunka
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Nem tudnak e-maileket küldeni és fogadni a tárhelylimitet átlépők.
Vágólapra másolva!

Kisebb botrány tört ki nemrég a közösségi médiában, a Microsoft régi hotmailes e-mail-címével rendelkezők egy tábora szerint a vállalat előzetes figyelmeztetés nélkül 15 GB kapacitáskorlátot léptetett érvénybe a levelezőfiókjaikban. Maga a Hotmail már 2013-ban megszűnt, a felhasználóit a Microsoft átköltöztette a webes Outlookba, de az addig használt e-mail-címeik megmaradtak.

A kép csak illusztráció Forrás: Andrew Neel / Pexels

A beszámolók szerint aki átlépte a limitet, az nemhogy küldeni, de fogadni sem képes új e-maileket, az utóbbi jelenti a súlyosabb problémát az érintettek számára. A megbénult levelezőfiókjuk működését ingyen csak úgy tudják ingyen helyreállítani a felhasználók, hogy levelek törlésével 15 GB alá kell szorítaniuk a helyfoglalásukat. Alternatív módon a Microsoft 365 (korábban Office 365) irodai csomagra is előfizethetnek, hiszen akkor 50 GB-ra bővül a postafiókjuk tárhelye.

A méretlimit érthető a Microsoft részéről, azonban az efféle változtatások végrehajtása előtt illik jó előre tájékoztatást nyújtani az érintett felhasználóknak, hogy maradjon idejük megtenni a szükséges lépéseket. Az egyik felhasználó azt írta a Twitteren, hogy 250 ezernél is több e-mailje foglalt 40+ GB helyet, és rámehet a napja a szükségtelenek törlésére.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!