Frissíti az Android TV-t a Google

Vágólapra másolva!
Az Android TV a legújabb frissítés után nagyjából olyan lesz, mint a Google TV.
Vágólapra másolva!

A Google egy érdekes frissítést indított el az Android TV-hez. Az ezt futtató okostévék kezelőfelülete átváltozik, és majdnem pontosan olyan lesz, mint a Google TV (a legújabb Chromecast szoftvere). Mindez persze azt jelenti, hogy ajánlott tartalmakat megjelenítő sávok kerülnek a főképernyőre, a menü pedig igen minimalistává változik.

Az új Android TV-s menü az appok és csatornák gyors eléréséhez, az appokhoz kínál füleket, továbbá van egy új felfedezés fül, ami személyre szabott tartalmi ajánlásokat jelenít meg, valamint trendi tartalmakat. A Google TV-n ez utóbbit több részre osztották, és a főképernyőre is átirányították.

Forrás: google

A frissítéssel egy kicsit egységesebb lett az arculat, ami azért fontos, mert a Google TV és az Android TV továbbra is egymással párhuzamosan léteznek (pedig mindkettő alapja az Android TV rendszer). A jövőben a Google a Google TV-t kínálja majd az új okostévéken.

Először Amerikában, Ausztráliában, Kanadában, Németországban és Franciaországban teszi elérhetővé a frissítéseket a Google, később pedig más régiókban is frissül az Android TV a meglévő tévéken.