Játékpénzzel fizet kártérítést az Epic Games

fortnite epic games játék
Fortnite
Vágólapra másolva!
Már jó ideje nem árul zsákbamacska loot boxokat a termékeiben.
Vágólapra másolva!

Tárgyalótermen kívüli egyezségre jutott az ellene indított csoportos perben az Epic Games, hamarosan minden egyes a Fortnite: Save the World módban és a Rocket League-ben loot boxot vásárolt játékos automatikusan ezer V-Buck vagy Rocket League Credits játékbeli fizetőeszközt kap kártérítésként, méghozzá világszerte. A félreértések elkerülése végett a Fortnite: Save the World nem a közismert battle royale játék, hanem annak a kevesek által játszott, kooperatív módja, amelyben zombik ellen kell harcolni. A világsikerré vált testvérében sosem voltak loot boxok.

Fortnite: Save The World Forrás: Epic Games

Az Epic még 2019-ben eltávolította a széles körben kritizált loot boxokat a játékaiból, azonban ez nem gátolt meg egy ügyvédi irodát abban, hogy a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen magatartás miatt pert indítson a vállalat ellen. A mostani megegyezéssel pont került az ügy végére, a többek közt az Electronic Arts által is foggal-körömmel védett loot boxokkal maga az Epic Games sincs kibékülve.

A játékbeli pénz osztogatása mellett a játékfejlesztő 26,5 millió dollár keretösszegeket is elérhetővé tett, ez egyrészt a jogi költségeket fogja fedezni, másrészt pedig a méltányossági alapon pénzbeli kártérítést igénylő, egyesült államokbeli panaszosok kompenzálására lesz felhasználva.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!