Ezek lesznek az idei év legfurább tech eszközei

2021, CES, Tech, fura,
Az Asus duplaképernyős laptoppal lépett színre.
Vágólapra másolva!
2021-ben a globális járvány miatt a virtuális térbe költözött a technológiai iparág legfontosabb éves seregszemléje, a CES. A telekommunikációs, IT, szórakoztatóelektronikai, lifetech, háztartási gép piac szereplői viszont nem nagyon zavartatták magukat, és a hagyományos platformok helyett ugyan online megoldásokat használva valami elképesztő mennyiségű idei termékről és technológiáról rántották le a leplet. A szokásoknak megfelelően pedig ezek között akadt jó néhány kifejezetten furcsa, meghökkentő masina is. Ezeket szedtük csokorba.
Vágólapra másolva!

Hajlítható tv

Egyértelműen az egyik legőrültebb termék a hajlítható tv, amely már nem csupán egy érdekes koncepció, hanem egy tömeggyártásra érett termék. Az LG rukkolt elő ezzel a 48 inches képátlóval bíró, OLED technológiára épülő eszközzel, amely tehát ívelt, illetve sík módban is használható.

Az LG hajlítható tévéje ívelt és sík üzemmódban egyaránt használható. Forrás: LG

A képernyőt természetesen motor hajtja be, még ezzel sem kell a felhasználónak törődnie. A 4K felbontású, HDR támogatású készülék az idei esztendő egyik legkülönlegesebb televíziója lehet, amelyet telepakoltak hasznos játékos opciókkal is.

Napelemes távirányító

A Samsung idén több érdekes tévét is bemutatott, többek között a megújult háttérvilágítású Neo QLED családot, de a legszokatlanabb idei eszközük egy periféria lett. A cég ugyanis a hagyományos tv távirányítóból egy napelemes kiegészítőt varázsolt.

A Samsung napelemes távirányítójával elfelejthetjük az elemeket. Forrás: Samsung

Ez menő, nem csak azért, mert így is tettek valamit a környezetvédelemért, hanem azért is mert mostantól megússzuk, hogy le kelljen menni a közértbe a film vagy meccs közben, ha kifogy a távvezérlőből a kakaó. Reméljük hamarosan a többi gyártó is csatlakozik hozzájuk, nagyon tudnánk értékelni, ha nem kéne az Xbox kontrollerében hetente elemet cserélni.

Csodálatos fagyigép

A Coldsnap nevű eszköz lehet az idei nyár egyik óriási slágere! Ez a masina ugyanis a fagyasztott édességek elkészítését új szintre helyezi. A kapszulás kávéfőzőkhöz hasonlóan egy teljesen zárt rendszerként működik, a felhasználónak csak egy előre csomagolt dobozt kell becsúsztatnia a gépbe, amiből 60-90 másodperc múlva kijön a kész finomság.

A Coldsnap a desszertek kedvelőinek szívébe lophatja be magát. Forrás: Coldsnap

Ez lehet jégkrém, fagyi, jégkása, fagyasztott koktél, jeges gyümölcs, jeges kávé is akár, hogy csak néhány példát említsünk. A Coldsnap a jelenlegi információk alapján könnyen és nagyon kényelmesen használható, reméljük, hogy hozzánk is eljut majd valamilyen formában.

Duplaképernyős laptop

Az Asus egy igen érdekes, duplakijelzős laptopot mutatott be a rendezvényen. Az UX582 kapott egy pazar, 100% DCI-P3 színtérlefedettséget kínáló, 4K felbontású OLED kijelzőt, emellett ellátták egy, a billentyűzet felett elhelyezett, döntött, másodlagos, UHD IPS érintőképernyővel is.

Az Asus duplaképernyős laptoppal lépett színre. Forrás: Asus

A termékbe egy csúcs, Intel Core i9 processzor, valamint egy szintén topkategóriás (GeForces RTX 3070) grafikus kártya került, azaz a termék akár komplex grafikai munkára vagy játékra is használható, amellett, hogy iszonyú egyedien néz ki.

Ultrakönnyű okosszemüveg

A kiterjesztett valóság élménnyel kecsegtető okosszemüvegek eddig nem váltották meg a világot. Ennek oka, hogy igen nehezek, nagyok, kényelmetlenek. A Lenovo új eszköze viszont áttörést jelenthet ebben a szegmensben. A ThinkReality A3 névre hallgató ketyere csupán 130 grammot nyom, és két darab, egyenként Full HD felbontású, részben átlátszó, szem elé helyezhető lencsemonitort kapott.

Futurisztikus szemüveget készített a Lenovo. Forrás: Lenovo

Ez az eszköz azért már tényleg olyan, mintha egy sci-fi filmből mászott volna elő! Számos különféle üzemmódban használható, és még egy 8 megapixeles kamerával is ellátták, amivel videók rögzíthetőek, de akár a látott kép, élőben is továbbítható.

Mobil hangrendszer ülésre

A Harman csoport mutatott be egy remek ötleten alapuló, abszolút életképesnek tűnő mobil hangrendszert. Ez a Personal Audio Headrest, ami első pillantásra úgy fest, mint egy óriások számára tervezett fejhallgató. Tény, hogy hatalmas, viszont azért, mert nem fejre, hanem ülésekre szánták. A fej- vagy háttámlát fogja körbe, és a két hangszóró előre nyúlik, így pontosan a felhasználó fülének irányába sugározva a hangokat. A cégtől kapott információk értelmében ezáltal létre tud hozni egy személyes hangteret, ami nem zavarja többi utast, de mégis kényelmes, komfortos érzést nyújt úgy.

Nagy előnye, hogy a hagyományos fej- vagy fülhallgatóktól eltérően nem szigeteli el használóját a külvilágtól.

A hangeszköz beállításai személyre szabhatóak, így ha az ember viszi magával, akkor mindig a neki legjobban tetsző hangminőségben részesül.

Gőzszívó hajszárító

A Panasonic egy igen fura hajszárítóval állt elő, hiszen a Nanoe fedőnevű eszköz először

a körülötte lévő levegőből nedvességet von ki, majd ennek segítségével úgynevezett nanoe részecskéket hoz létre, amelyeket a haj irányába lő.

Ezek állítólag képesek behatolni a hajszálakba, és belülről táplálni, hidratálni azokat.

A hajszárításban is lehet újat mutatni. Forrás: Panasonic

Emellett a készülék kapott egy különleges oszciálláló ajtót is, amely így eltérő ritmusban engedi ki a levegőt, aminek köszönhetően minden korábbinál hatékonyabban képes a meleg levegő átjárni a hajat. Nem tudjuk, hogy mindebből a valóságban mi igaz, de tény, hogy nagyon jól hangzik mindez.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!