Mégsem készül el az Anthem Next

anthem electronic arts bioware videojáték
Anthem
Vágólapra másolva!
A Dragon Age és a Mass Effect szériákra fókuszál a BioWare.
Vágólapra másolva!

Ezen a ponton jó eséllyel kevés rajongó őszinte meghökkenésére az EA és a BioWare bejelentették a gigantikus bukásnak bizonyult Anthem megjavítási kísérletének végleges leállítását. A 2019 elején piacra került, élő szolgáltatásként nyújtani kívánt játékot a Destiny riválisának szánták, azonban a totális káosznak bizonyult fejlesztése drámaian rányomta a bélyegét a végtermékre: egy tartalmakban szegény, súlyosan elbaltázott rendszerekkel ellátott, unalmas és repetitív lövölde lett, amelyet a látványos repülési mechanizmusa sem tudott megmenteni az azonnali bukástól.

Anthem Forrás: Electronic Arts / Bioware

Az előző jelentős bukásnak bizonyult Mass Effect: Andromedával való gyors leszámolás után sokak meglepetésére az EA nem volt hajlandó elengedni a termék kezét, lehetőséget adott a fejlesztő BioWare számára, hogy az idő haladtával teljesen újratervezze a játékot, a benne rejlő potenciált látva reménykedett a megmentésében.

A cégek bő két év után feladták a harcot: törölték az Anthem Next néven emlegetett projektet, így már biztosan nem lesz soha gatyába rázva BioWare eddigi legnagyobb bukásának bizonyult játék.

A BioWare szerint az Anthem a jelenlegi formájában elérhető marad, ám a jelek szerint a jövőben kisebb hibajavításokon semmire sem számíthat a kicsiny rajongói közössége: gyakorlatilag halott a projekt. Az Anthem Nexten dolgozókat átirányítják a következő Dragon Age játékra, a BioWare emellett a jövőben az új Mass Effect fejlesztésére és a Star Wars: The Old Republic MMO támogatására fókuszál majd.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!