Új rendezőt kapott a The Last of Us tévésorozat

the last of us part II naughty dog videojáték sony playstation
The Last of Us Part II
Vágólapra másolva!
A fiatal, de máris óriási sikereket elért Kantyemir Balagové lett a munka.
Vágólapra másolva!

Látszólag semmi sem állíthatja meg az HBO által berendelt The Last of Us tévésorozat elkészültét, bár a Hollywood Reporter által elsőként lehozott beszámoló szerint új embert kellett keríteni a rendezői székébe, miután a Csernobil epizódjait rendezett Johan Renck ütemezési problémák miatt mégsem tudta vállalni a feladatot.

The Last of Us Part II Forrás: Naughty Dog

Az új rendező sokak számára meglepetés lehet, a mindössze 29 éves Kantyemir Balagovra bízták a feladatot. Ettől nem kell megijedni, a férfi már két komoly elismerésekben részesült filmdrámát is letett az asztalra. A nagyobb sikere a Leningrád ostroma után játszódó Beanpole lett, amelyben két fiatal nő próbál értelmet és reményt keresni az életben, hogy újrakezdjék az életüket a romok árnyékában.

A filmmel Balagov 2019-ben megnyerte a Cannes-i filmfesztivál versenyprogramon kívüli Un Certain Regard részében a legjobb rendezőnek járó díjat, továbbá az alkotás a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetségétől is megkapta a legjobb film díjat .

Balagov az epikus történetek mesélése helyett a személyes drámák iránt érdeklődik, az eddigi munkássága nagyon hasonlít arra, mint amivel a Naughty Dog is foglalkozott a The Last of Us-ban. Éppen ezért is kiváló választásnak tűnik a széria élére, a kora ellenére demonstrálta, hogy megvan a tehetsége és a rátermettsége egy ilyen komplex és jelentős projekthez.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!