Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Segít pénztárcát keresni a Samsung

samsung galaxy smarttag
Samsung Galaxy SmartTag
Vágólapra másolva!
Felkutathatóak az elkallódott tárgyak a Galaxy SmartTaggel.
Vágólapra másolva!

A sejtettnek megfelelően a Galaxy S21 mobilcsalád mellett egy régóta pletykált kiegészítőt is bemutatott a Samsung, a Tile Tracker sikertermékről mintázott Galaxy SmartTag célja elsősorban a lakásban rendszeresen elkevert tárgyak megkeresésének a segítése.

Samsung Galaxy SmartTag Forrás: Samsung

Nagyon egyszerűen működik: fizikailag hozzá kell erősíteni az elkallódó tárgyhoz, majd a beállítgatást követően telefonon megnézhető, hogy körülbelül milyen távolságra van a kütyüvel ellátott tárgy. A két eszköz között Bluetooth biztosítja az adatkapcsolatot, így a Galaxy SmartTag hatótávolsága legfeljebb 120 méter, de az okoscímke és a telefon közé beékelődött falak persze sokat csökkenthetnek ezen.

A telefon kijelzőjén a keresett holmi irányába mutató nyilak nem lesznek, de igény esetén hangadásra utasítható a nyomkövető, ami alaposan felgyorsíthatja a pénztárca, kulcscsomó és egyéb tárgyak megkeresését. A Samsung szerint még idén érkezik egy fejlettebb, UWB adatátviteli technológiát használó modell a keresőkütyüből, azt egy UWB-t szintén támogató mobillal összepárosítva térbeli helymeghatározásra is lehetőség nyílik majd.

A kompatibilis telefonoknál tartva a Samsung sajnos okozott egy kellemetlen meglepetést: a SmartTag kizárólag Galaxy mobilokkal lesz használható, más márkák eszközeivel nem hajlandó együttműködni.

Viszont jó hír, hogy a gombelemmel működő nyomkövetőn van egy hasznos gomb: az egyszeri lenyomására történő esemény programozható a SmartThings appban, például okosotthonos eszközök vezérelhetőek vele, míg dupla lenyomás esetén csörögni kezd a SmartTaghez társított okostelefon.

További érdekesség, hogy a későbbiekben más Galaxy-tulajok segítségével is megkereshetőek lesznek az elveszítettnek jelölt tárgyak, így ha valaki elhalad egy SmartTaggel szerelt kulcscsomó mellett, akkor a telefonja detektálja azt, majd a tárgy tulajdonosa értesítést kap a mobilján a körülbelüli helyzetéről.

A Galaxy SmartTag január végén kerül piacra, hírünk írásakor nem volt világos a forintosított ára, az USA-ban darabja 30 dollárba (nettó 8900 forintba) kerül majd.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről