Javította a befürdött szenzorát a Qualcomm

qualcomm
Már az év elején bemutatkoznak az első olyan mobilok, amelyekben a Qualcomm második generációs, kijelző alatti ujjlenyomat-olvasója dolgozik
Vágólapra másolva!
Érdemi előrelépés lehet a kijelző alatti ujjlenyomat-olvasójának új változata.
Vágólapra másolva!

Sok kritika érte a Qualcomm kijelző alatti ujjlenyomat-olvasóját, többek közt ezt dolgozik a Galaxy S10 és S20, továbbá a Galaxy Note 10 és 20 mobilcsaládokban. A vállalat megoldása ultrahangot használ az ujjlenyomat beolvasására, míg a gyorsabbnak és megbízhatóbbnak bizonyult kínai megoldások optikai elven működnek, például a OnePlus és a Huawei alkalmazták az utóbbiakat egyes mobiljaikban.

Már az év elején bemutatkoznak az első olyan mobilok, amelyekben a Qualcomm második generációs, kijelző alatti ujjlenyomat-olvasója dolgozik Forrás: Qualcomm

Most a Qualcomm bejelentette a technológiájának második generációs változatát, állítása szerint a 3D Sonic Sensor Gen 2 számottevően jobb a sok vásárló számára frusztrációt okozott elődjénél. A tájékoztatás szerint az új modell 77%-kal nagyobb felületen teszi lehetővé az ujjlenyomatok beolvasását, 70%-kal több információt képes beszkennelni, továbbá 50%-kal gyorsabban működik. További fontos előnye még, hogy elméletileg kettéhajtható és feltekerhető kijelzőkbe is integrálható.

A Qualcomm szerint a 3D Sonic Sensor Gen 2 érzékelőt használó mobilok nagyon hamarosan be is mutatkoznak; nem lenne meglepő, amennyiben a Galaxy S21 széria már ezt használná.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!