Hallatlan módon figyeli meg a dolgozóit egy techcég

home office számítógépezés irodai otthoni munka windows 10
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Senki sem gondolt rosszra a legutóbbi céges ajándék átvételekor.
Vágólapra másolva!

Nem szokatlanok a sikeres vállakozások esetében a munkavállalóknak nyújtott kisebb-nagyobb ajándékok, ezek tipikus formája a normál fizetés mellé járó bónusz, de a körülményektől függően a tárgyi jellegű ajándékok sem hallatlanok. A ChinaPress beszámolója szerint egy meg nem nevezett, kisebb kínai techcégnél az utóbbiaknak is komoly történetük van, a hangcsoui vállalat mérnök vezetője legutóbb tavaly novemberben okos ülőpárnákkal lepte meg a munkavállalóit.

A kép csak illusztráció Forrás: Elly Fairytale / Pexels

Az irodai forgószékbe betehető kiegészítőt örömmel vették át a dolgozók: képes mérni a szívverést, figyelmeztetni próbál a rossz testtartásra, továbbá túlságosan hosszú ülés esetén mozgásra szólítja fel a használót. A statisztikai adatai és a figyelmeztetései egy okostelefonos appban tekinthetőek meg.

Nem sokkal később viszont jött a feketeleves: az egyik kollégát megkeresték a szünetben a HR-esek, és olyan kérdésekkel bombázták, mint például délelőtt tíz után miért nem szokott olyan fél órán át a székében ülni, majd félig-meddig viccesen a bónuszai megvonásával fenyegették meg.

Ki gondolná, hogy ülőpárnáján keresztül figyelik a munkahelyén, a trükk új értelmet adott a fenekében van a főnök szófordulatnak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!