Headsetet építettek az arcmaszkba

binatone maskfone arcmaszk
Binatone MaskFone
Vágólapra másolva!
Emiatt nem kell azt levenni a telefonhívások folytatásakor.
Vágólapra másolva!

Az idei Consumer Electronics Show egyik központi témája a „járványtech", ezalatt a koronavírus-járvány által ihletett kütyüket kell érteni, ilyen például az érintés nélkül működő ajtócsengő és az okosmaszk. Most újból a maszkok kapcsán tudunk némi innovációról beszámolni, a Binatone gyártó a maszk viselése közbeni telefonálást kívánja megkönnyíteni a MaskFone termékével.

Binatone MaskFone Forrás: Binatone

Alapvetően egy géppel mosható arcmaszkról van szó, amely cserélhető szűrővel próbálja védeni a viselőjének egészségét. A valódi érdekességét az jelenti, hogy integrálva tartalmaz egy Bluetooth-headsetet, így a telefonhívások folytatásakor nagyjából olyan lesz a hangminőség, mint maszk nélkül. Ez gyakorlati problémát orvosol, hiszen sokan a nehezebben érthető beszédük miatt egyszerűen leveszik telefonálás közben a maszkjukat, ami magukra és másokra is veszélyt jelenthet.

A MaskFone forgalmazása online már megkezdődött: az alap maszk nettó 15 ezer forintba kerül, míg a szűrőbetéteket tartalmazó csomagjai nettó 6 ezer forintért mennek. Az utóbbiból kétféle verzió van, az egyikben pakkban öt darab N95/FFP2 filter, a másikban pedig harminc darab PM2.5 szűrő található.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!