Megvették a Metro-játékok fejlesztőjét

metro exodus videojáték 4a games deep silver
Metro Exodus
Vágólapra másolva!
Egy vadiúj franchise-on is dolgozni fog a 4A Games.
Vágólapra másolva!

Folytatja a játékfejlesztő cégek felvásárlását a THQ Nordic és a Koch Media kiadók mögött álló Embracer Group, a szintén a tulajdonában lévő Saber Interactive fejlesztőcégen keresztül 80 millió dollárért, azaz olyan 23,3 milliárd forintért felvásárolta a Metro-játékokat jegyző 4A Games-t.

Metro Exodus Forrás: 4A Games / Deep Silver

A 2006-ban Ukrajnában alapított 4A Games eddig kizárólag a három Metro-játékon dolgozott, 2014-ben áttette a székhelyét Máltára, a két stúdiója olyan 150 főnek ad munkát. Dean Sharpe stúdiófőnök a felvásárlás kapcsán elmondta, hogy a vállalat nem számolt le a Metro-szériával, szeretne multiplayer élményeket elérhetővé tenni a rajongók számára, a közeljövőben pedig bele kíván fogni egy minden eddiginél ambiciózusabb, big budget szellemi tulajdon fejlesztésébe.

Feltehetően a multiplayeres törekvések miatt került pont a World War Z-t jegyző Saberhez a vállalat.

A 4A Games bekebelezésével párhuzamosan a svédországi Karlstadban székelő Embracer Group több másik kisebb céget is megvett, így jelen pillanatban már 170 franchise és 33 játékfejlesztő stúdió van a birtokában, 40 országban 4000-nél is több alkalmazottal és külsős bedolgozóval rendelkezik.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!