Átlátszó kijelzőt kapott a Xiaomi tévéje

xiaomi mi tv lux oled transparent edition átlátszó tv tévé
Xiaomi Mi TV LUX OLED Transparent Edition
Vágólapra másolva!
Ez a világ első tömeggyártásba került modellje.
Vágólapra másolva!

Stílusosan ünnepli a tizedik születésnapját a Xiaomi, augusztus 16-án piacra dobja Kínában a világ első tömeggyártásba került, áttetsző TOLED kijelzőjével szerelt televízióját. A Mi TV LUX OLED Transparent Edition kijelzőrésze kikapcsolt állapotban szinte teljesen áttetsző, ilyenkor nagyjából úgy néz ki a termék, mintha egy bekeretezett, nagy méretű talapzattal ellátott üveg panel lenne a tévéasztalon. A paneles része csupán 5,7 mm vastag, az egész szerkezet egy modern műalkotásnak tűnik.

Xiaomi Mi TV LUX OLED Transparent Edition Forrás: Xiaomi

A készülék megjelenítője 55 hüvelykes és Full HD (1920×1080 pixel) felbontású, a statikus kontrasztaránya 150 000:1-hez, és 120 Hz képfrissítési sebességre képes. A 10 bites színmélységének köszönhetően olyan 1,07 milliárd színárnyalatot képes megjeleníteni, ami túlmutat az emberi szám által érzékelhetőn.

Xiaomi Mi TV LUX OLED Transparent Edition Forrás: Xiaomi

Videót sajnos nem készített a tévéről a Xiaomi, azonban tavaly a Linus Tech Tips YouTube-csatorna az LG Display jóvoltából már kipróbálhatott egy TOLED megjelenítőt, a lenti videóból megérthető, hogy miként viselkedik akció közben a technológia.

A Mi TV LUX OLED Transparent Edition a belátható jövőben biztosan csak Kínában lesz kapható, a Xiaomi 49 999 jüant,

avagy 2,11 millió forintot kér érte.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!