A DxOMark szerint a mobilfotózás új királya a Xiaomi Mi 10 Ultra

Vágólapra másolva!
Megfelelő árcédulával alaposan megszorongatja majd a prémium élmezőnyt a Xiaomi Mi 10 Ultra.
Vágólapra másolva!

Hosszú-hosszú várakozás után végre hivatalosan is bemutatkozott a Xiaomi 10. születésnapja alkalmából a Mi 10 Ultra, ami a Xiaomi eddigi legjobb csúcsmobilja. 6,67 hüvelykes, full HD+ felbontású, 120 Hz-es OLED-kijelző került rá, 800 nites maximum fényerővel. A Snapdragon 865 chiphez maximum 16 GB LPDDR5 RAM és 512 GB UFS 3.1 tárhely társul. Száműzték a marketing terén mutatós 108 megapixeles fő kamerát, amelyről egyre többen kezdték belátni, hogy feleslegesen túlzó, és minőségben nem is olyan jó. Ehelyett végül egy egyedi, 48 megapixeles, nagy fizikai méretű szenzort kapott a készülék.

Forrás: xiaomi

Ezt 20 megapixeles ultraszéles, továbbá 5x-ös és 2x-es optikai zoomokra képes telefotós egységek kísérik. A szelfikamera 20 megapixeles, a 4500 mAh-s akku pedig 120 wattos gyorstöltést támogat, ami egészen elképesztő. Még a vezeték nélküli töltés is 50 wattos. Az alapmodell Kínában már 760 dollárnak megfelelő összegért rendelhető, de Európában valószínűleg sajnos sokkal-sokkal drágább lesz. Pedig jó ár esetén sok riválist kiüthet vele a nyeregből a Xiaomi.

Már csak azért is, mert a Mi 10 Ultra lett a DxOMark új kedvence, a mobilfotózás új királya. A Huawei P40 Prót két ponttal megelőzve, 130 ponttal utasította maga mögé a mezőnyt, állóképek terén 142-t ért el, ami rekord. Az expozíciót, színeket, fehéregyensúlyt, dinamikatartományt és részleteket is dicsérte a DxOMark, és videózás terén is 106 pontot ítéltek az eszköznek.

A rossz hír viszont az, hogy a GSMArenát arról tájékozatta a Xiaomi egyik szóvivője, hogy Kínán kívül sem a Mi 10 Ultrát, sem a K30 Prót nem szándékozik piacra dobni a gyártó, még más márkanév alatt sem.