250 fős leépítés a Mozillánál

mozilla firefox
Vágólapra másolva!
Ezzel idén már a munkaerejének harmadát küldi el.
Vágólapra másolva!

A jelenleg elérhető információk alapján nem küzd kritikus likviditás problémákkal a többek közt a Firefox böngészőt is fejlesztő Mozilla Corporation, azonban anyagilag továbbra is döntő mértékben függ az alapértelmezett keresős üzletektől. Ugyan a cég már évek óta próbál több lábra állni, ám eddig nagyon kevés siker koronázta a próbálkozásait, mindennek a tetejébe pedig a koronavírus-járvány alaposan kibabrált a folyamatban lévő terveivel: jelentős csökkentette a bevételét, megváltoztatta az üzleti tájképet.

A kép csak illusztráció Forrás: Paul Clarke / Flickr

Mindezek után Mitchell Baker ügyvezető igazgató most 250 fős leépítést jelentett be, állítása szerint ebben az új helyzetben nincs más mód a Mozilla Corporation hosszabb távú anyagi stabilizálására. Személyesen nagyon sajnálja, hogy idáig fajult a helyzet, de nem tud mit tenni, szembe kell nézni a valósággal.

Az elbocsátás mellett olyan 60 főnek változik a munkaköre az átszervezés keretében.

A Mozilla januárban már bejelentett egy 70 fős elbocsátást, így velük együtt idén 320 főnek kellett távoznia a cégtől. Az évet olyan ezer főállású munkatárssal indította, azaz 2020 során a munkavállalóinak olyan harmadát kényszerült elküldeni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!