Nem kapnak béremelést az EA vezetői

Foci, játék, Fifa, szimulátor, videojáték
Sokszor az az érzésünk, hogy egy "rendes" mérkőzést látunk.
Vágólapra másolva!
Csak a részvényesek negyede támogatta az ötleteiket.
Vágólapra másolva!

Mindenki máshoz hasonlóan a kiváló üzleti eredményeket felmutatni képes multicégek abszurd mennyiségű pénzt kereső vezetői is szeretik a fizetésemeléseket, ráadásul ez erre vonatkozó terveiket általában gond nélkül meg is szavazzák a részvényesek. Emiatt a napokban váratlanul óriásit koppantak az Electronic Arts játékkiadó felsővezetői, a szokásostól eltérően a befektetők csak bő negyede támogatta az előirányzott béremeléseiket.

FIFA 20 Forrás: EA

A tervek szerint Andrew Wilson vezérigazgató a tavalyi 18,3 millió dollár helyett idén már 21,4 millió dollárt kívánt zsebre tenni, átszámítva 5,36 és 6,26 milliárd forintokról van szó.

Ennek ellenére az ügyvezetőként és pénzügyi vezetőként funkcionáló Blake Jorgensen és a stúdiókért felelős Laura Miele kaptak igazán nagy pofont a részvényesektől: az előbbi 9,41 helyett 19,5 millió dollárt, az utóbbi pedig 6,95 helyett 16,1 millió dollárt kívánt keresni.

Kénytelenek lesznek idén is beérni 2,75 és 2,03 milliárd forintos kompenzációkkal.

Vagy legalábbis ez a legvalószínűbb forgatókönyv, a szavazás eredménye ellenére az EA vezetése dönthet a fizetésemelések megadása mellett. Viszont ez valószínűtlen, a részvényesek közel háromnegyedének az akaratával nem feltétlenül jó taktika szembemenni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!