Elverte a tini a család megtakarítását

Fortnite, játék
LAS VEGAS, NV - APRIL 21: Gamers play "Fortnite" against Twitch streamer and professional gamer Tyler "Ninja" Blevins during Ninja Vegas '18 at Esports Arena Las Vegas on April 21, 2018 in Las Vegas, Nevada. Blevins is playing against more than 230 challengers in front of 700 fans in 10 live "Fortnite" games with up to USD 50,000 in cash prizes on the line. He is donating all his winnings to the Alzheimer's Association. (Photo by Ethan Miller/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Közel hatmillió forintot küldött twitches streamereknek.
Vágólapra másolva!

Felkavaró hónapon van túl egy amerikai anya, miután kiderült, hogy a tizenéves fia június második felében a család összes megtakarítását elküldözgette a Twitchen videojátékokat élőben közvetítőknek adományként. Közel 20 ezer dollárról (~5,8 millió forintról) van szó, több évnyi megtakarításról beszélünk.

A kép csak illusztráció Forrás: Getty Images/Ethan Miller

A kétségbeesett anya felvette a kapcsolatot a Twitch-csel, ám az szóra sem méltatta: csak annyi tellett az Amazon tulajdonában lévő szolgáltatástól, hogy letiltotta a fiú felhasználói fiókját. Ez nemhogy nem segített, de szabotálta a pénz visszaszerzését, hiszen így eltűntek a tranzakciós előzmények.

A Twitch panaszűrlapjának kitöltése mellett az anya Emmett Shear ügyvezető igazgatónak és az Amazon jogi osztályának is küldött levelet, azonban ezekre sem érkezett semmiféle reakció.

Az anya szerencséjére a twitches tranzakciók végrehajtásáért felelős Xsolla hajlandó volt foglalkozni az üggyel, a háttérben megbújó cég néhány száz dollártól eltekintve mostanra vissza tudta téríteni a fiú által engedély nélkül elköltött pénzt.

Ezzel a fiú anyja teljesen elégedett, és lezártnak tekinti az ügyet.

Ha az Xsolla nem mentette volna meg a helyzetet, akkor az anyának két lehetősége lett volna: vagy leírja veszteségként a több évnyi megtakarítás eltűnését, vagy kártyacsalás miatt a bankján keresztül fel kellett volna jelentenie a fiát, enélkül a pénzintézet nem tudta volna visszavonatni a tranzakciókat.

Az anya szerint a fiú megbánta a tettét, tanácsadásra fog menni az ügy miatt, és naponta csak egy órát játszhat, azt is felügyelet mellett.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!