Kilépett a laptopos piacról a Toshiba

dynabook portege x50 laptop notebook noteszgép windows 10
Dynabook Portégé X50
Vágólapra másolva!
Eladta a Dynabook márkában lévő részesedését.
Vágólapra másolva!

Nagy csendben újabb régi szereplő távozott a számítógépes piacról, a Toshiba eladta a Dynabook márkában lévő 19,9 százalékos részesedését a Sharpnak, így az utóbbi már 100 százalékban birtokolja azt. A lépést követően a Toshiba már nem rendelkezik semmiféle érdekeltséggel a számítógépek piacán.

Dynabook Portégé X50 Forrás: Dynabook

A mostani fejleménnyel újabb korszak zárult le az IT-iparban, hiszen a Toshiba már a nyolcvanas évek óta gyártott laptopokat. Az 1985-ös T1100 modelljét tartják a világ első a tömegpiacon sikeressé vált noteszgépének, pedig mai áron olyan 4500 dollárba, olyan 1,32 millió forintba került.

A Toshiba egészen a kétezres évek végéig rendkívül sikeres volt a fogyasztói és üzleti piacon, rendszeresen sikerült bekerülnie a TOP5 legtöbb modellt értékesítő gyártó közé a Satellite, Portégé, Tecra és Qosmio családjaiba tartozó modellekkel. Viszont a kétezertízes évek elejére csúnyán visszaesett a gyártó, így végül a Sharppal összeállva létrehozta a Dynabook márkát, most pedig három és fél évtized után teljesen kilépett a piacról.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!