[Frissítve] Adatot töröl a CCleaner a Firefoxból

laptop notebook számítógépezés
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
A Piriformot már egy hónapja értesítették a gondról.
Vágólapra másolva!

Az Avast általi felvásárlása óta immáron sokadszorra tört ki a botrány a CCleaner rendszertisztító alkalmazás körül, ezúttal a múlt héten kiadott Mozilla Firefox 79 felhasználóinál okoz problémát. A beszámolók alapján a böngésző egy változtatása miatt a CCleaner jelenlegi stabil változata véletlenül törli a telepített bővítmények által elmentett adatokat, ami jobb esetben csak bosszantó, míg rosszabb esetben érdemi adatvesztéssel jár.

A kép csak illusztráció Forrás: Andrea Piacquadio / Pexels

Az ilyen jellegű problémák időről időre felüthetik a fejüket a tisztítóprogramoknál, ám a gondra már hetekkel ezelőtt fény derült, mikor elérhetővé vált az éppen legújabb Firefox bétája.

Július elsején értesítették is a CCleanert fejlesztő Priformot róla, de a hírünk írásáig a fejlesztők nem reagáltak a hibajelentésre. Ez azért is érdekes, mert a jelenlegi 5.69.7865-ös verziót bő egy héttel a stabil Firefox 79 megjelenése előtt adták ki a CCleanerből, és nem tartott volna semeddig javítani hibás működést.

A probléma átmeneti kezelésére két egyszerű lehetőség is van: vagy el kell tekinteni a CCleaner használatától, vagy le kell tiltani benne a Firefox tisztítását.

Frissítés: a CCleaner 5.70.7909-es verziójában javították a hibát.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!