A koronavírus ellenére is nőtt a Samsung nyeresége a chipekből és mobilokból

Vágólapra másolva!
Hiába nem volt piacvezető a második negyedév során a mobilpiacon a Samsung, növelte a nyereségét.
Vágólapra másolva!

A napokban derült ki, hogy az idei második negyedév során a világ legnagyobb okostelefon-gyártója már a Huawei volt, a kínai piacnak hála ugyanis eladásokban minden riválisát felülmúlta a világjárvány által alaposan megnehezített időszakban. A Samsung jelentéséből kiderült, hogy bár elvesztette a piacvezető szerepét – a Canalys szerint átmenetileg –, de alapvetően remekül teljesített, lecsökkent eladások ide vagy oda. A nyeresége ugyanis éves és szekvenciális szinten is nőtt, ugyanis nagy a keresleta memóriachipek iránt, illetve a mobilos részlege is nyereséges, hiába csökkent az árbevétele 20 százalékkal.

Forrás: tom's guide

Április és június között az IT-s és mobilkommunikációs részleg 17,3 milliárd dolláros árbevételt és 1,63 milliárd dolláros nyereséget ért el, ez utóbbi éves szinten 25 százalékos előrelépés. Mindez az amerikai és európai keresletcsökkenés ellenére, hatékony költséggazdálkodással, a marketinges kiadások csökkentésével és offline promóciókkal sikerült elérni.

Az augusztus 5-én bemutatandó termékek miatt sokkal jobb következő negyedévet vár a Samsung, és a piac folyamatos erősödésére, talpra állására is számít. A hálózatokkal kapcsolatos befektetéseket ugyanakkor minden régióban elhalasztották.