A Google úgy gondolja, hogy az álló videó a menő

Vágólapra másolva!
A forrásanyagtól függetlenül a Google Fotók már csak álló videókat tud gyártani.
Vágólapra másolva!

A Google folyamatosan változtatja a szolgáltatásait, ad ahhoz új funkciókat. Most azonban kivett egyet a Google Fotókból, és ezen rengetegen felháborodtak. Most ugyanis ha valaki egy videót szeretne létrehozni fekvő tájolással a meglévő tartalmaiból, akkor erre nincs lehetősége.

Forrás: google

Attól függetlenül, hogy a forrásanyagok álló vagy fekvő tájolásban vannak, a Google Fotók mindig álló videót készít, és ezt nem lehet fekvő módba alakítani. Ez sokakat zavar, ugyanis hiába mutat jól mobilon, minden egyéb készüléken borzalmas látványt nyújt. Mindez ráadásul nem hiba vagy figyelmetlenség eredménye, David Lieb, a Fotókért felelős vezető megerősítette, hogy tudatos döntés eredménye a helyzet.

Lieb szerint a Google úgy gondolja, hogy immáron az álló videó a menő, ez lett mostanra a domináns formátum. Tény, hogy sokan szeretik az Instagram-történeteket és a tiktokos videókat, de az is, hogy a kényszerű állóvideók ötlete a katasztrofális szóval és eredménnyel jellemezhető. A felhasználók folyamatosan háborognak a Google álláspontján, ráadásul érdemes hozzátenni, hogy a cég szolgáltatásain belül a YouTube is jól mutatja, hogy mennyire fontosak a fekvő videók. Szerencsére Lieb azóta úgy gondolja, hogy készül majd egy lehetőség a horizontális videók létrehozásához is.