Ezzel a stickkel bármely tévé felokosítható

xcy mini pc stick
XCY Mini PC Stick
Vágólapra másolva!
Konkrétan egy Windows 10-es számítógéppé alakítható.
Vágólapra másolva!

Újabb termékkel állt elő a kis méretű számítógépek készítésére specializálódott XCY, a Mini PC Stick egy monitorok és televíziók HDMI portjába közvetlenül bedugható minigép. A 13 × 4,6 × 1,5 centis eszköz Windows 10-et futtat, így a különféle online videoszolgáltatások elérése mellett böngészésre, és egyéb nem túl számításigényes műveletek elvégzésére is alkalmas.

XCY Mini PC Stick Forrás: XCY

A pici hűtőventilátorral is ellátott eszközt a négymagos Intel Celeron N4100 processzor hajtja, a Intel HD Graphics 600 videovezérlője pedig akár 4K felbontású és 60 Hz-es kép kiadására is képes. A 6 watt TDP-jű rendszerlapka mellé 4 GB memória és 128 GB eMMC háttértér került, az utóbbi TF memóriakártyával, USB-n bedugható külső háttértárakkal bővíthető.

XCY Mini PC Stick Forrás: XCY

Az XCY Mini PC Stick 2,4 és 5 GHz-es hálózatokat is támogató WiFi ac és Bluetooth 4.2 vezérlőkkel rendelkezik, két USB 3.0 kaput kínál, a 3,5 mm-es audio Jackje pedig hangkimenetként és mikrofonbementként is funkcionál. Ezeknek köszönhetően akár videocsevegéses célokra is megfelelhet a nappaliban, csak rá kell dugni egy webkamerát, plusz igény esetén külső mikrofont.

XCY Mini PC Stick Forrás: XCY

A termék jelenleg 159 dollárért (közel 47 ezer forintért) rendelhető az AliExpresszről, az értéke miatt persze fel kell készülni az ÁFA és vám fizetésére, ezek olyan harmadával növelik a vételi árat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!