Komoly játékok és szexuális botrány a játékgyártó óriásnál

assassins creed valhalla videojáték
Assassin’s Creed Valhalla
Vágólapra másolva!
Ahogy idén szinte minden játékipari nagyvállalat, úgy a Ubisoft sem merte bevállalni az élő helyszínen tartott eseményeket a koronavírus-járvány miatt, így ezúttal Forward néven tartott egy online eseményt, ahol végre betekintést nyerhettünk az óriáskiadó hamarosan érkező nagy játékaiba. Azonban az elmúlt napok eseményei némileg beárnyékolták ezt, a Ubisoft kanadai stúdióinál ugyanis nagyon komoly vádak kerültek elő.
Vágólapra másolva!

Számos alkalmazott állt össze, hogy egy levélben tájékoztassa a vezetőséget arról, hogy több, fontos pozícióban lévő munkatárs nem megfelelően viselkedik, rendszeresen a szexuális jellegű visszaélések, és úgy általánosan a zaklatások a vállalat berkein belül. A kiadó erre átfogó vizsgálatot indított, melynek már eredménye is van, ugyanis az elmúlt napokban négy felsővezető mondott le:

  • Serge Hascoët, kreatív igazgató
  • Cécile Cornet, HR-es igazgató
  • Yannis Mallat, a Ubisoft kanadai stúdióinak ügyvezető igazgatója
  • Maxime Béland, alelnök.

Mindez azért különösen érdekes, mert Serge Hascoët gyakorlatilag egyszemélyben felelt a kiadó összes játékáért, az ő döntése alapján indulhattak el projektek, mint ahogy törölhette is azokat, ráadásul a vezérigazgatóval is nagyon jó kapcsolatot ápolt. A név nélkül nyilatkozó belsős források szerint a Ubisoft alkalmazottai úgy gondolták, hogy Hascoët elmozdíthatatlan a pozíciójáról, bármennyi vád is merüljön fel ellene, azonban úgy látszik, hogy mégsem ez a helyzet.

A Ubisoft vezérigazgatója, Yves Guillemot, mindössze néhány órával az esemény előtt Twitteren közölte, hogy a vállalat tényleg kihívásokkal küzd, és előre le szerette volna szögezni, hogy nagyon komolyan foglalkoznak az üggyel.

Többek között felbéreltek egy nemzetközi konzultációs vállalatot, amelyik segít majd átalakítani a Ubisoft emberi-erőforrás menedzsmentjét, felvételi eljárásait, a vezérigazgató pedig személyesen vezeti majd le a különböző csapatok közötti együttműködés megreformálását, amitől a munkakörülmények komoly javulását várja.

Azonban mivel az online esemény tartalmát már jóval korábban rögzítették, így ezt nem érintették.

Voltak helyette játékok

A Ubisoft ezúttal leginkább a nagyágyúkra koncentrált, azonban azt ígérték, hogy tartanak még idén ehhez hasonló online eseményt, ahol további anyagokról rántják majd le a leplet.

Végre hivatalosan is bejelentették, hogy készül a Far Cry 6, ami jövő február 18-án jelenik majd meg PS4-re, PS5-re, Xbox-konzolokra, PC-re és a Google Stadia streaming szolgáltatására. A helyszín ezúttal egy Yara nevű fikcionális trópusi sziget, a főgonoszt pedig a kiváló színész (a többek között a Breaking Badből is ismert) Giancarlo Esposito alakítja majd.

Minden kétséget kizáróan az idei év egyik legnagyobb játéka az Assassin's Creed Valhalla lesz, ahol ezúttal Anglia területén kalandozhatunk viking főhősünkkel. Habár az anyag mindenki számára ismerős lesz, aki játszott a sorozat legutolsó részeivel, akadnak azért újdonságok is bőven: bekerülnek az ostromok, és egy saját viking település életét is menedzselnünk kell majd. A Valhalla november 17-én jelenik meg PC-re, PS4-re és Xbox One-ra, de nagyon meglepődnénk, ha az új generációs konzolokra nem érkezne.

Korábban már szintén kiszivárgott, most pedig megerősítést nyert, hogy Hyper Scape néven egy online lövöldözős anyagot is készít a Ubisoft, ami a mostanában rendkívül battle royale-stílusú játékok sorát erősíti majd. Ebben egy globális nagyvállalat által létrehozott virtuális világban durranthatjuk majd le egymást. Meglepetés, hogy a nyílt bétateszt már el is indult, azonban egyelőre csak PC-n próbálhatjuk ki, PS4-re és Xbox One-ra majd csak a nyár későbbi szakaszában érkezik.

Végül pedig dátumot kapott a Watch Dogs: Legion, ami két sikeres epizód után ezúttal londoni helyszínnel folytatja a sorozatot. A korábbiakhoz képest nagy változásnak ígérkezik, hogy a játék világából bármelyik utcán lófráló karaktert felbérelhetjük, és akcióba lendülhetünk vele. A Legion október 29-én jelenik meg PC-re, PS4-re, Xbox One-ra és Google Stadiára, de ahogy az Assassin's Creed esetében, úgy nyilván itt is bejelentik majd az új generációs változokat, amint kiderült pontosan, hogy ezek a konzolok egyáltalán mikor jelennek meg.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!