Leállt több GeForce RTX gyártása

nvidia geforce gtx videokártya grafikus kártya gamer pc
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Közben pedig megugorhat a középkategóriás kártyák ára.
Vágólapra másolva!

Az ITHome értesülései szerint csendben véget ért a GeForce RTX 2080 Ti / 2080 SUPER / 2070 SUPER / 2080 videokártyák grafikus processzorainak a gyártása. A lépéssel az NVIDIA az utódjaik piaci bevezetését kívánja előkészíteni, a Turing helyett már Ampere architektúrás GPU-t használó GeForce RTX 3080 / 3080 Ti modellek szeptember közepén mutatkozhatnak be.

NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti Forrás: NVIDIA

További kellemetlenséget jelenthet a kártyákat megvásárolni kívánók számára, hogy éppen újból éledezik a kriptobányászat, így a következő hetekben nehézzé válhat a beszerzésük, főleg a szokásosnak mondható árakon.

Ez még hagyján, a megvásárlásukon gondolkodó gamerek és kreatívok jobban teszik, ha várnak pár hónapot, és inkább az utódjaikat veszik.

Ami inkább gond, hogy mindeközben a My Drivers értesülései alapján a már megint éledező kriptobányászok a GeForce RTX 2060 és GeForce GTX 1660 SUPER modellekre is lecsaphatnak. Az NVIDIA már értesítette a várható helyzetről a videokártyák gyártóit, így rövid időben belül ezek esetében is magasabb árakra, készlethiányokra lehet számítani.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!