Végleg szakíthat az AMD videokártyákkal az Apple

Vágólapra másolva!
2021-től kezdődően saját GPU-ra válthat az Apple, az AMD grafikus vezérlők támogatása pedig megszűnhet.
Vágólapra másolva!

Miközben az Apple nemrég elkötelezte magát a Thunderbolt szabvány támogatása mellett az új Macek kapcsán, addig úgy fest, hogy chipek terén teljesen a saját megoldásaira állna át. A 2021-es új MacBookok teljesen leszámolnak az Intel processzoraival, ezeket ARM-alapú, 5 nm-es Apple chipek váltják le. Az Apple A Bionic chipjei pedig nem csak processzorban, egyedi GPU-ban is eléggé lekörözik a többi ARM-alapú SoC-t, így aztán logikus, hogy saját GPU-t szeretne használni az Apple.

Forrás: apple

Egy prezentáció egyik diája arra utal, hogy a MacBookok végleg szakíthatnak az Intel, AMD és NVIDIA GPU-kkal, és az Apple a saját chipjeinek GPU-ját használná.

A processzorok kapcsán rendszeresen szivárogtató _rogame pedig úgy gondolta, érdemes kitérni rá, hogy az Apple közel 2 éves A12Z Bionic GPU-ja 1 GHz-es alap órajellel és 8 számítási egységgel majdnem olyan erős, mint a 15 wattos, dedikált NVIDIA GeForce MX350. Nagy eséllyel az idén érkező A14 Bionic integrált GPU-ja, amely 5 nm-es technológiával készül, már jóval erősebb lesz ennél, és talán a GeForce GTX 1650 felé kacsingat.