Megvadult egyes mobilokon az Apple Music

apple airpods bluetooth headset fülhallgató zene music
Apple AirPods (2019)
Vágólapra másolva!
Extrém mértékben csökkenti az iPhone-ok üzemidejét.
Vágólapra másolva!

A mobilok akkus üzemideje nem csökken le egyik napról a másikra drámai mértékben, vagy legalábbis a környezeti hőmérséklet óriási ingadozása nélkül nem. Ettől függetlenül előbb-utóbb minden mobilozó találkozni fog a problémával, a magyarázata pedig szinte kivétel nélkül az, hogy egy háttérben futó alkalmazás folyamatosan terheli az eszköz processzorát.

A kép csak illusztráció Forrás: Apple

A MacRumors beszámolója alapján a napokban az iPhone mobilokkal rendelkezők egyre nagyobb tábora kezdett rendkívüli akkumerülésről panaszkodni, és némi vizsgálódást követően kiderült, hogy az Apple Music a hunyó. Az app valamilyen oknál fogva naponta órákon keresztül dolgozik valamit a háttérben, eközben gyorsan meríti az akkut és felmelegíti a mobilokat.

Van olyan panaszos, akinek naponta többször is töltőre kell tennie a mobilját, nehogy kikapcsoljon.

A jelenlegi beszámolók alapján nem világos, hogy mit lehet kezdeni a problémával, az Apple Music folyamatának manuális leállítása átmenetileg megszüntetheti a hibajelenséget, ám javítani csak az Apple képes a gondot. További érdekesség, hogy a panaszosok mobiljain iOS 13.5.1 fut, és közülük néhányan még csak nem is használják az Apple Music appot.

Valamiféle bugról van szó, hírünk írásáig az Apple nem reagált a panaszokra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!