Halálos fenyegetéseket kapott a The Last of Us színésznője

the last of us part II naughty dog videojáték sony playstation
The Last of Us Part II
Vágólapra másolva!
Pár játékos nem tud különbséget tenni a karakterek és a megformálóik között.
Vágólapra másolva!

Nem hallatlanok a játékfejlesztők és egyéb játékipari dolgozók elleni halálos fenyegetések, bár szerencsére a gamerek nagyon apró táborának vannak olyan mentális problémái, amelyek miatt ilyen tettekre ragadtatják el magukat. Most újabb sokkoló példa érkezett a jelenségre, a kritikailag és üzletileg is óriási sikert aratott The Last of Us Part II stábjának több tagja is halálos fenyegetéseket kapott.

The Last of Us Part II Forrás: Naughty Dog

A jelek szerint ezek javát Laura Bailey szinkronszínésznőre sikerült zúdítani, ő adta Abby Anderson hangját a játékban, Ellie szemszögéből ez a karakter a játék antagonistája. Kinézetre nem hasonlít a színésznőre, az arcát a Naughty Dog egyik korábbi VFX-művésze szolgáltatta, míg a testét Colleen Fotsch atléta testéből kirakózták össze, természetesen módosításokkal.

„Megtalállak és megöllek azért, amit a The Last Part II-ben tettél", „...megölöm a gyermeked", „Megkésellek" – áll a különféle üzenetekben.

Bailey a fenyegetések egy részét a Twitteren nyilvánosságra hozva természetesen jelentős támogatásra talált, emellett pedig a Naughty Dog is elítélte a fejlesztők és a színészek zaklatását. Mindeközben Neil Druckmann rendezőt és írót is oldalba kapta az online gyűlölethullám Abby karaktere és a történet vége miatt, plusz az esetében az antiszemita megnyilvánulások sem maradtak el.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!