Jön egy harmadik konzol is az ősszel

atari vcs játékkonzol
Atari VCS
Vágólapra másolva!
Kellemetlen meglepetést okozott az Atari VCS ára.
Vágólapra másolva!

Szenzációt keltett két évvel ezelőtt az Atari feltámadása, a cég egy retró és újabb játékok futtatására egyaránt alkalmas konzollal állt elő. Az efféle termékek piacra dobása mérnöki és logisztikai okokból nehéz és drága feladat, ám több halasztást és botrányt követően most ősszel végre piacra kerülhet a VCS, nagyjából párhuzamosan a PlayStation 5-tel és Xbox Series X-szel.

Atari VCS Forrás: Atari

Ez enyhén szólva sem tűnik alkalmas időpontnak, de jó eséllyel nincs más választása az Atarinak: előrehozni nem tudja, újból elcsúsztatni pedig nem kívánja a VCS kiadását. A konzolból elsőként a 8 GB rendszermemóriával ellátott VCS 800 modell kerül piacra, száz retró játékkal, joystickkal és gamepaddel együtt 390 dollárba kerül majd, de tervbe van véve 250 dollárért a 4 GB RAM-mal szerelt VCS 400 is.

Atari VCS Forrás: Atari

Az Atari VCS 800 nettó 122 ezer forint körüli ára sok érdeklődő számára meghökkentően magas lehet, noha egy kis gyártótól érkező rétegtermék lévén annyira nem meglepő. Ez persze a piacon nem számít: nem fogy majd jól, amennyiben a vevők túlzónak tartják az árcédulát.

Atari VCS Forrás: Atari

Erre sajnos van némi esély, a burkolata alatt az Atari VCS szó szerint egy belépőkategóriás számítógép: kétmagos és négy futtatói szálas AMD Ryzen Embedded R1606G processzor hajtja, a beépített Radeon Vega 3 videovezérlője gyengécske (a Fortnite és a Borderlands 2 bizonyítottan játszható vele), a 8 GB DDR4 memóriája rendben van, viszont a 32 GB eMMC háttértára nem sok mindenre elég. A konzolon egyedi Linux fut, de más népszerű disztribúciók, vagy akár Windows 10 is használható rajta.

Retró játékok futtatására kitalált gépnek túl erős és drága, alternatív játékkonzolnak pedig túl gyenge és drága az Atari VCS.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!