Emelkedhet a videojátékok kezdőára

xbox one x controller gamepad videojáték gaming
Vágólapra másolva!
Az új konzolokkal együtt jöhet a 69,99 dolláros árcédula.
Vágólapra másolva!

Folyamatosan nő a big budget videojátékok elkészítésének a költsége, jókora részt mivel a szépülő grafika, az egyre növekvő játékterek, a komplexebb játékmenet elkészítéséhez több fejlesztőre és tesztelőre van szükség. Viszont a játékkiadók a kétezres évek közepe óta nem merték tovább emelni a játékaik kezdőárát, inkább különleges kiadásokkal, mikrotranzakciókkal, kiegészítőkkel, előfizetésekkel próbálták növelni a bevételeiket, és ez bizony nem feltétlenül szolgálta a gamerek érdekeit.

A kép csak illusztráció Forrás: Anton Porsche / Pexels

Hamarosan újabb mérföldkőhöz érhetünk, az Xbox Series X és PlayStation 5 őszi megjelenésével párhuzamosan 59,99 dollárról 69,99 dollárra kezdhet emelkedni a videojátékok alapára.

A legelső már magasabb áron érkező játék a 2K által kiadott NBA 2K21 kosarasjáték lesz: a PC, PS4, Nintendo Switch, Xbox One és Google Stadia platformokon a megszokott 59,99 dollárba kerül majd, azonban a PlayStation 5 és Xbox Series X konzolokra tervezett változatáért már 69,99 dollárt kell kifizetni.

A 2K szóvivője szerint az NBA 2K21 következő generációs konzolokra szánt változatának árazása rendben van, mivel az új hardverek képességeinek a kihasználása hozzáadott értéket képvisel.

Mat Piscatella, az NPD Group játékipari elemzője szerint az áremelés már 2013 környékén esedékes lett volna, ám a kiadók részben attól féltek, hogy emiatt túl sok konzolos gamer fordulhat a mobiljátékok felé, így nem merték meglépni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!