Téves riadóval boldogíthat a Windows Defender

windows defender
Aki érint a probléma, az a megoldásáig kikapcsolhatja a potenciálisan kéretlen alkalmazások keresését
Vágólapra másolva!
Kéretlen alkalmazásokról mutathat riasztásokat.
Vágólapra másolva!

A Windows 10 May 2020 Update-től kezdve a Microsoft újabb védelmi vonalat aktivált alapértelmezetten a gyári Windows Defender vírusirtóban, a kártevők mellett a szoftver immáron a potenciálisan kéretlen alkalmazásokat is blokkolni próbálja. Ezek nem rosszindulatúak, de bosszantóak lehetnek, az ingyenes programok telepítőkészleteibe divat ilyeneket csomagolni.

Aki érint a probléma, az a megoldásáig kikapcsolhatja a potenciálisan kéretlen alkalmazások keresését Forrás: Origo

Felhasználói beszámolók alapján sajnos a Microsoft egyik illetékese elfelejtette megfelelően konfigurálni a Windows Defender működését, így az minden egyes víruskereséskor

riasztásokat jeleníthet meg a korábban detektált kéretlen appokról.

Ezek már nincsenek jelen a számítógépen, téves riasztásokról van szó, de persze az újbóli és újbóli felbukkanásuk alkalmas a számítógépezők nyugalmának megzavarására.

Hírünk írásáig a Microsoft nem kommentálta a problémát, de minden bizonnyal javítani fogja, a hibajelenségtől szenvedők addig is kikapcsolhatják a potenciálisan kéretlen appok elleni védelmet.

Ehhez a Start menü melletti keresőmezőbe gépelve keressék meg a Windows biztonság appot, az ablakának oldalsávjában váltsanak át az Alkalmazás- és böngészővezérlésre, kattintsanak a Megbízhatóságalapú védelmi beállítások szövegre, majd kapcsolják ki a Vélhetően nemkívánatos alkalmazások letiltása lehetőséget.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!