Elképesztően gyorsan tölthetnek a jövő évi csúcsmobilok

Vágólapra másolva!
És ezzel egyszerre elképesztően drágák is lehetnek, mert a Snapdragon 875 jelentős áremelést hoz magával.
Vágólapra másolva!

A StationChat forrásai szerint a Qualcomm Snapdragon 875 csúcslapka a jövő év első negyedévében érkezik meg a piacra, menetrend szerint. Az 5 nm-es technológiával készülő chip már 100 wattos, ultra gyorstöltést támogat majd, és persze erősebb és hatékonyabb lesz, mint a jelenlegi Snapdragon 865.

Értelemszerűen az androidos csúcsmobilokba építenek majd ilyet, és a gyorstöltést tekintve tényleg látványos fejlődésre lehet számítani, elvégre a Xiaomi fejlesztés alatt álló 100 wattos megoldása egy 4000 mAh-s akkut már 17 perc alatt teljesen feltölt. A Black Shark 4 Xiaomi gamermobil pedig 100 wattos gyorstöltéssel jelenhet meg a piacon.

Forrás: ign

A hőterheléssel persze valahogyan meg kell majd birkózzanak a gyártók, nehogy a készülékek vagy az akkumulátoruk idő előtt meghibásodjanak.

Ennél nagyobb aggodalomra adnak okot azok a hírek, amelyek szerint a Snapdragon 875 ára jelentősen nő a Snapdragon 865-höz képest: a teljes lapkakészletet kötelező lesz megvenni, ez pedig 150 helyett már 250 dollárba kerül majd. Ezzel a jelenlegi 1000, 1200 és 1400 eurós csúcsmobilok vételára jövőre még tovább emelkedik.