Új modemet és tévéboxot kapnak a volt UPC-sek

számítógépezés internetezés asztali pc irodai munka home office távmunka
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Plusz jön az 5G több megyeszékhelyre és a Balaton-partra.
Vágólapra másolva!

Két nagy bejelentéssel indította a hetet a Vodafone hazai kirendeltsége. A legtöbbeket és leghamarabb érintő újdonság, hogy a felhasználói élmény javítása érdekében a következő hónapokban a vállalat fokozatosan lecseréli majd a kábelmodemeket és a médiaboxokat a volt UPC-előfizetőknél, ennek a részletei kapcsán minden ügyféllel egyedileg egyeztet a cég.

A kép csak illusztráció Forrás: Malte Luk / Pexels

Kiderült még, hogy Vodafone és a UPC április eleji összeolvadását követően azonnal megindultak az infrastrukturális fejlesztések, és noha a komoly berendezéscserék és hasonló műveletek csak mostanában kezdődnek, de máris közel 10 százalékkal sikerült csökkenteni a kábeles szolgáltatások üzemkimaradásait.

A kettes számú fontos újdonság, hogy a ZalaZone tesztpálya és Budapest belvárosa után végre komolyabban elindul az 5G bevezetése is a Vodafone-nál, hamarosan hét megyeszékhely (Debrecen, Eger, Győr, Miskolc, Pécs, Szeged, Székesfehérvár) frekventált részei mellett Balatonfüreden és Siófokon is elérhető lesz az új generációs hálózat. Emellett az üdülőhelyek környékén a cég jelentősen növeli a 4G/LTE kapacitását is.

Kapcsolódó érdekesség, hogy a Telekom is dolgozik az 5G Balatonon való elérhetővé tételén.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!