Hatvannégy mobillal teker egy öregúr

pokemon go
Már hatvannégy mobillal vadászik a Pokémonokra a 72 éves Chen Sun-yuan
Vágólapra másolva!
Veszélyesen komolyan veszi a Pokémon Gót.
Vágólapra másolva!

A négy évvel ezelőtti kiadása óta rengeteg hajmeresztő történet érkezett a Pokémon Go mobiljáték kapcsán. Egy látszólag a mai napig frissített, nem hivatalos webhely szerint eddig világszerte 21-en haltak meg és 60-an sérültek meg a felelőtlen játék miatt, a birtoksértéshez és egyebekhez hasonló incidensek számáról pedig információ sincs. A számok biztosan túl alacsonyak, nem minden eset járja be a médiát, főleg a sérüléseké nem.

Már hatvannégy mobillal vadászik a Pokémonokra a 72 éves Chen Sun-yuan Forrás: yanwu / Facebook

Ugyan a mobiljáték már nincs rivaldafényben, azonban tavaly rekord bevételt generált, továbbra is kiemelkedően népszerű.

A napokban friss információk érkeztek az egyik legelvetemültebb tajvani rajongójáról, a 72 éves Chen Sun-yuan még 2018-ban azzal került a hírekbe, hogy tizenöt okostelefont erősített a biciklijének kormányára a minél hatékonyabb pokémonvadászat érdekében.

Sun-yuan lelkesedése azóta sem hagyott alább, sőt: az eltelt években folytatta a mobilgyűjteményének fokozatos bővítését, jelenleg már hatvannégy okostelefonnal az orra előtt teker Hszinpej utcáin.

Ez kissé nehézkes, hiszen nem igazán lát ki közöttük, ráadásul a 22 kilónyi telefontól és kiegészítőtől kissé orrnehéz lett a biciklije.

Az öregúr hamarosan szeretné 72-re bővíteni a kollekcióját, persze a kerékpár üzemképtelenné tétele nélkül. A hobbija nyilvánvalóan balesetveszélyessé vált, de nem világos, hogy technikailag szabálysértő-e pávára emlékeztető járművével való közlekedés.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!