Fertőtleníti magát az LG fülhallgatója

lg hbs-fn6 tone free headset vezeték nélküli fülhallgató
UV-fénnyel fertőtleníti a füleseket az LG HBS-FN6 Tone Free töltőtokja
Vágólapra másolva!
UV-fényt ereszt a töltőtokja a belehelyezett fülesekre.
Vágólapra másolva!

Újszerű elképzeléssel állt elő tavaly októberben az LG, piacra dobta Dél-Koreában az önmagát fertőtlenítő HBS-FN6 Tone Free vezeték nélküli fülhallgatóját. Eredetileg egy ázsiai piacokat célzó rétegterméknek szánta, ám az időközben beütött koronavírus-járvány miatt globálisan megnőtt az érdeklődés a fertőtlenítős holmik iránt, így júliusban Európában és Észak-Amerikában is elérhetővé válik.

UV-fénnyel fertőtleníti a füleseket az LG HBS-FN6 Tone Free töltőtokja Forrás: LG

A fülesek fertőtlenítése UV-fénnyel történik, mikor a tulajdonosaik visszateszik azokat tölteni a gyári tokba. Az LG szerint a kórokozók 99,9 százalékát képes elpusztítani a fény, például a kólibaktériumot és Staphylococcus aureust is.

Forrás: LG

A Tone Free fülhallgató állítólag jó hangminőségű, a beépített mikrofonjainak köszönhetően headsetként is használható, található az oldalán egy funkciók vezérlésére kitalált érintőgomb, az IPX4 minősítése alapján pedig nem fogja károsítani az edzések során a verejtékezés. Egy töltéssel olyan hat órányi üzemidőre képes, a fertőtlenítős töltőtokja pedig három teljes újratöltésre elég energiát tárol.

Sajnos a termék ajánlott európai árát nem árulta el a gyártó, de Dél-Koreában 260 ezer wonba, olyan 68 ezer forintba kerül.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!