Régi nyűgtől szabadul meg a Chrome és az Edge

laptop notebook programozás számítógép kódolás
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Adatvesztés lehet a gondatlan fájlhúzogatás vége.
Vágólapra másolva!

Újabb adatvesztést okozni képes problémától szabadulnak meg a Chromium motort használó böngészők, elsőként a Microsoft Edge és a Google Chrome fognak leszámolni egy fog és vidd módszerű fájlfeltöltéshez kapcsolódó, átgondolatlan működéstől.

A kép csak illusztráció Forrás: Tim Gouw / Pexels

Mint jó eséllyel mindenki tudja, a weblapokra való fájlfeltöltés kétféle módon történhet: vagy be kell tallózni a feltölteni kívánt állományt a számítógépről, vagy fog és vidd módszerrel be kell húzni azt a weblap feltöltési mezőjébe.

Az utóbbi esetében viszont akadhat egy probléma: ha véletlenül a célterületeken kívül sikerül eldobni a behuzigált állományt a weblapon, akkor a feltöltése helyett a böngésző megpróbálja betölteni azt az aktív böngészőfülbe.

A böngésző elnavigál a betöltött weblapról, aminek adatvesztés lehet a vége, ha információk vannak beírva a felületére.

A Microsoft programozója most megoldotta ezt a problémát: a véletlenül rossz helyen eleresztett fájlok a jövőben új böngészőfülekben töltődnek be, így nem történhet adatvesztés.

Eric Law ahhoz hasonlította a problémát, mint amikor régen a Backspace billentyű lenyomására a böngészők visszaugrottak az előzőleg megnyitott oldalra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!