Küszöbön az új Radeonok bemutatása

amd radeon rx 5000 navi gpu videokártya
Így néz ki az AMD Radeon RX 5000 szériás videokártyákat hajtó Navi grafikus processzor
Vágólapra másolva!
A konzolos helyett PC-s piacon debütál az RDNA2 architektúra.
Vágólapra másolva!

Szórakoztató adok-kapok van kilátásban idén a videokártyák piacán, az NVIDIA és az AMD várhatóan a nyár vége vagy az ősz eleje táján, jó eséllyel szeptemberben mutatják majd be a következő generációs videokártyáikat. Az NVIDIA oldaláról az Ampere architektúra mutatkozik majd be, amely általános teljesítményre érdemi, míg a valós idejű sugárkövetés (ray-tracing) terén gigantikus előrelépést ígér.

Így néz ki az AMD Radeon RX 5000 szériás videokártyákat hajtó Navi grafikus processzor Forrás: AMD

A vörös sarok ezt nem fogja tétlenül nézni, a már RDNA2 architektúrás Radeon RX termékek emberemlékezet óta az AMD legversenyképesebb megoldásainak ígérkeznek, ezek lesznek az első ray tracinget is támogató grafikus kártyái. Most kiváló hírekkel szolgált a cég pénzügyi vezetője, David Kumar a Bank of America 2020 Securities Global Technology Conference-en számos eddig legfeljebb pletykált információt erősített meg.

Kumar elmondása szerint óriási az érdeklődés a cég rajongói által „Big Navi"-ként emlegetett grafikus processzor iránt, a chipet használó csúcskártya lesz a vállalat következő posztergyereke.

Ami a többség számára ennél praktikusabb kérdés, hogy az új RDNA2 grafikus architektúra idővel az egész termékkínálatába megérkezik: elsőként a középkategóriás és erősebb videokártyákban landol, majd az ősszel PlayStation 5 és Xbox Series X konzolokban debütál, végül pedig a Ryzen processzorokba integrált videovezérlőkben is megjelenik.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!