Letiltják a OnePlus 8 Pro „röntgenmódját”

oneplus 8 pro
Átlát egyes műanyagokon és szöveteken a OnePlus 8 Pro különleges kamerája
Vágólapra másolva!
Át lehet látni egyes műanyagokon és szöveteken a mobillal.
Vágólapra másolva!

Nagy érdeklődést váltott ki néhány hete OnePlus 8 Pro egy teljesen egyedi kameramódja. Az XDA-Developers portálon tevékenykedő Max Weinbach felfedezte, hogy a kameraappban Photochrome módba váltva a készülék képes átlátni egyes műanyagokon és szöveteken. Ez szerencsére nem jelent veszélyt a magánszférára, nem lehet mások ruhája alá benézni vele.

Átlát egyes műanyagokon és szöveteken a OnePlus 8 Pro különleges kamerája Forrás: Max Weinbach / Twitter

A köznyelvben „röntgenmódnak" elnevezett megoldás úgy működik, hogy a készülék négy hátlapi kamerájának egyike a megszokott képalkotó szenzoroktól eltérően nem rendelkezik színszűrőkkel és infravörös szűrővel. Úgy lát át például egyes műanyag burkolatokon, hogy képes érzékelni a burkolatok alatti komponensekről visszatükröződő, infravörös sugarakat.

Ezek szabad szemmel, továbbá a megszokott fotózásra és videózásra optimalizált kamerákkal nem láthatóak, a szűrő nem engedi a szenzorba jutni az infravörös frekvenciákat.

A különleges kamerát kreatív célból építette a mobilba a OnePlus, azonban a hét végén elérhetővé tett szoftverfrissítése átmenetileg kikapcsolja azt; a változtatási jegyzék szerint finomhangolást hajt végre rajta, és egy várhatóan júniusban érkező javításban újból bekapcsolja majd.

Eredetileg arról volt szó, hogy a cég csak Kínában fog változtatni a Photochrome mód működésén, ám a jelek szerint végül a globális módosítása mellett döntött.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!