Katonai változat jön a Galaxy S20-ból

samsung galaxy s20 tactical edition strapamobil
Samsung Galaxy S20 Tactical Edition
Vágólapra másolva!
Főként a szoftverében különbözik a normál változattól.
Vágólapra másolva!

Különleges kiadást tervezett az egyik prémium mobiljából a Samsung, tájékoztatása szerint a Galaxy S20 Tactical Edition specifikusan katonáknak készült. Maga a készülék hardveresen azonos a fogyasztói változattal: 6,2 hüvelykes QHD+ érintőkijelzőt, 5G-modemes Qualcomm Snapdragon 865 rendszerlapkát, 12 GB memóriát, 128 GB háttértárat, és 4000 milliamperes akkut kapott.

Samsung Galaxy S20 Tactical Edition Forrás: Samsung

A telefon borítását alapvetően nem erősítették meg, azonban a katonák jó eséllyel a képeken látható tokokban fogják hordani és használni a készüléket, amelyek számottevő fizikai védelmet nyújtanak majd számukra.

Samsung Galaxy S20 Tactical Edition Forrás: Samsung

Szoftveres változtatásokat is végeztek a Samsungnál, az erős titkosításnak köszönhetően nagyfokú adatbiztonságot kínál, plusz képes automatikusan ki- és bekapcsolni a kijelzőt attól függően, hogy visel-e éjjellátót a használója.

Nem világos, hogy az utóbbi miként működik.

Végül érdekes, hogy a készülék pár koppintással minden nem katonai hálózatról letiltható: a lopakodónak elnevezett üzemmódban csak a hadsereg privát 5G, Wi-Fi 6 és CBRS csatornáin keresztül kommunikál, a nyilvános hálózatokra nem kapcsolódik fel.

A Samsung Galaxy S20 Tactical Edition nem lesz kapható a fogyasztói piacon, csak egyes ellátópartnerek rendelhetnek majd belőle az idei harmadik negyedévtől kezdve.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!