Megjött a maszkfelismerős iOS 13.5

mobilozás fotózás kirándulás piknik szabadidő iphone smartphone iphone
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Ettől kezdve érhető el a víruskövetés az Apple eszközein.
Vágólapra másolva!

Megérkezett a sokak által várt iOS 13.5 az Apple okostelefonjaira és táblagépeire. A szoftver legnagyobb újítása, hogy tartalmazza az Apple és a Google által közösen fejlesztett, Bluetooth segítségével működő koronavírus-követő megoldást, ám az aktiválása csak az olyan országokban és államokban lehetséges, amelyek egészségügyi hatóságai beléptek a programba.

A kép csak illusztráció Forrás: Pexels / Pixabay

Szintén koronavírussal kapcsolatos újítás, hogy a Face ID arcfelismerő rendszerrel szerelt iPhone és iPad modellek már felismerik az arcmaszkok viselését, és ilyenkor automatikusan a feloldókódot kérő felületet jelenítik meg. Ugyanez igaz, amikor az appok Face ID-s hitelesítést próbálnak kérni a mobilozóktól, például az App Store a vásárlások jóváhagyásakor, vagy a netbanki app az ügyfél azonosításakor.

Ezeken túlmenően az iOS 13.5 számos hibajavítást és kényelmi fejlesztést is hozott, például a csoportos FaceTime videohívások során letilthatóvá vált, hogy a beszélő megváltozása miatt átméretezze az app a résztvevőket mutató csempéket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!