Elérhető árú slágermobil is lehet a Google Pixel 5

Vágólapra másolva!
Borzasztóan szerepelt a Pixel 4 széria, az új sorozat több fronton is változást hozhat.
Vágólapra másolva!

Egy ideje már nem titok, hogy hiába remekelnek számos fronton a Google Pixel mobiljai, a meglehetősen magas vételár és a gyenge ár-érték arány miatt alig veszik ezeket, a Google nem tudott labdába rúgni a Pixel 4 szériával a prémium mezőnyben. A vezetők csalódottak, elégedetlenek, és két meghatározó vezető is távozott a cégtől, miközben a hardverért felelős alelnök is elégedetlen a Pixel 4 szériával.

Forrás: engadget

A Pixel 5 sorozat így számos téren változást hozhat. A 9to5Google úgy értesült, hogy a Google a kukába dobja a Soli radarchipet, aminek a hasznossága mindig is megkérdőjelezhető volt, és a legtöbben kikapcsolták némi plusz üzemidő reményében. A chip elhagyásával a vételár lentebb mehet, az összeget pedig úgy faragná állítólag még lentebb a Google, hogy a Snapdragon 865 helyett az olcsóbb Snapdragon 765G-t használná.

A Google a jelenlegi pletykák szerint ismét az árversenyre koncentrálna, és már a most közeledő Pixel 4a-val alávágná az Apple új iPhone SE készülékének. Az olcsóbb Pixel 5 vonal pedig akár újra Nexus-időket idéző sikereket hozhat a Google számára, főleg olyan időszakban, amikor a világjárvány gazdasági hatásai miatt sokan végleg megelégelték az 1000+, sőt, 1400+ eurós csúcsmobilokat.