Drámaian csökkent a Warzone csalóinak száma

call of duty warzone videojáték
Call of Duty: Warzone
Vágólapra másolva!
A kétlépcsős hitelesítés a cheaterek elleni csodafegyver.
Vágólapra másolva!

Nagyjából egy hete az Infinity Ward bejelentette, hogy mostantól kezdve a free-to-play Call of Duty: Warzone PC-s játékosainak kötelező bekapcsolniuk az SMS-kódot használó, kétlépcsős hitelesítést az új felhasználói fiókok regisztrációjakor. A lépést a fiókok védelmével indokolta, azonban a többség rögtön átlátott a szitán: valójában a battle royale címben rendkívül elszaporodott csalókkal kívánt leszámolni a fejlesztőcég.

Call of Duty: Warzone Forrás: Activision

Az elmúlt napok visszajelzései alapján a mobilos kétlépcsős hitelesítés kifogott a cheatereken: mivel kénytelenek működőképes mobilszámot hozzárendelni az új felhasználói fiókjaikhoz, így a játékból való kitiltásukat követően a többségük legfeljebb néhány alkalommal képes újból beregisztrálni.

Cheaters forums are now full of whining people that can't play anymore. What a wonderful feeling. Thank you, IW. from r/CODWarzone

Amikor kifogynak az elérhető telefonszámokból, akkor vége a dalnak, nem tudnak visszalépni a játékba.

A Warzone játékosainak internetes beszámolói alapján az SMS-kódozás megtizedelte a csalók mennyiségét, már nem általános jelenségek.

Nem lepődnénk meg, amennyiben a jövőben széles körben elterjedne ez a taktika a multiplayer játékokban, hiszen a csalók akárhány e-mail-címet készíthetnek az új felhasználói fiókok regisztrációjához, és a hardverük egyedi azonosítókódjait is képesek meghamisítani.

A free-to-play játékokból az SMS-kódos hitelesítés nélkül kiirthatatlanok.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!