Búcsút intett az HBO Now a régi Apple TV-knek

Apple TV 4K
Apple TV (2017)
Vágólapra másolva!
Sejthetően nincsenek elájulva a tulajdonosaik.
Vágólapra másolva!

Bosszantó nehézséggel szembesültek a második és harmadik generációs, avagy 2010-es és 2012-es évjáratú Apple TV médialejátszók tulajdonosai, már nem érhető el az eszközeikre az HBO Now előfizetéses streamingszolgáltatás. Az HBO szerint a kérdéses eszközök elavultak, így nem kívánja azokat támogatni.

Apple TV (ötödik generáció, 2017) Forrás: Apple

Ez sajnos érthető álláspont: az eszközök hardverei már a maguk korában sem voltak túl izmos megoldások, például a második generációsban 256 MB, míg a harmadik generációsban 512 MB memória található. Emellett a szoftverük is egyre problémásabb, az Apple TV Software 6.2 / 7.5 operációs rendszereket futtatják, nem érhető el rájuk a negyedik és ötödik generációs médialejátszókon használt, naprakész tvOS 13.

A kellemetlen helyzetbe került ügyfeleknek további bosszankodásra adhat okot, hogy a pletykák szerint az Apple a közeljövőben mutatja majd be a hatodik generációs Apple TV modellt, a generációváltás előtt pár hónappal már nehezebb elköteleződni az aktuális modell megvásárlása mellett. Ettől függetlenül a jelenlegi ötödik generációs modell hardveresen továbbra is rendkívül kompetens, és várhatóan szoftveresen is hosszú időn át támogatott marad, így

várhatóan nem mostanában lesz kifogása ellene az HBO-nak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!