Újból szebb lesz a Netflix képe

Koronavírus, vírus, televízió, tv, tévé, karantén, TV, netflix, tévézés, házimozi, Tévézés a karantén idején, tévézési szokások, trendek, tévéző emberek, távirányító, karantén
Tévézés a karantén idején
Vágólapra másolva!
Az Apple TV+ már a megszokott bitrátát használja.
Vágólapra másolva!

Március közepén az otthoni munkavégzés és távoktatás hirtelen és kényszerű berobbanásakor több európai politikus is azzal a kéréssel fordult a népszerű videostreamelő szolgáltatásokhoz, hogy az internetes infrastruktúrára nehezedő óriási nyomás miatt átmenetileg csökkentsék a képminőségüket. Attól tartottak, hogy az otthon videózók túlságosan sok sávszélességet foglalhatnak le, ami akadályozhatja a munkát és a tanulást.

A kép csak illusztráció Fotó: Polyák Attila - Origo

A kérésnek valamilyen módon és mértékben mindegyik nagy videostreamelő eleget tett, most pedig a koronavírus-járvány miatti korlátozó intézkedések enyhítésével egyre több kezdi visszaállítani a képminőségét. Elsőként az Apple TV+ tért vissza a normál kerékvágásba, most pedig a Netflix is megkezdte a megszokott részletesség visszakapcsolását.

A Netflix fokozatos emeli vissza bitrátát, így egyes helyeken már az elvárt képminőséget kapják az előfizetők, míg máshol még várat magára a limitációk feloldása.

Egy kicsit kontextusba helyezve a 4K HDR tartalmakat streamelők az elmúlt hetekben 7,62 Mbps bitrátájú képet kaptak a megszokott 15 Mbps-os helyett, ami különösen a nagyobb tévéken igencsak feltűnő lehetett.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!