Szinte senki nem veszi a Google Pixel mobiljait, már a vezetők is távoznak

Vágólapra másolva!
Alig 2 millió Pixel 4-et sikerült eladni, és már két vezető is távozott a Google-től, akik a Pixelekért feleltek.
Vágólapra másolva!

A Google egykori Nexus mobiljait a felhasználók és a tesztelők is imádták, és még az első Pixelt is 2016 végén. A kezdeti sikerek után nem igazán tudott előretörni a prémium mobilok piacán a Google, a Pixel 3 igazából már lejtőn indította el a részleget, a Pixel 4 pedig már-már kiábrándítóan teljesítő sorozat lett. A The Information jelentése és az IDC adatai szerint nagyjából fél év alatt, március végéig mindössze alig 2 millió Pixel 4 és Pixel 4 XL talált gazdára, ami nagyon kevés.

Korábban ugyanennyi idő alatt csak a kevésbé érdekes Pixel 3a sorozatból nagyjából 3 millió fogyott, és még a csalódást okozó Pixel 3 szériából is 3,5 millió. Ezzel az amerikai piac 3 százaléka sincs a Google kezében, pedig a mobilpiacon szörnyen bukdácsoló LG-nek is van 8 százaléka még.

Forrás: phonearena

2017-ben a hardverekért felelős Rick Osterloh azt remélte, mainstream termék lesz a Pixelekből, gyakorlatilag az iPhone-ok ellenfele. Erre a szakértők mostanra semmi esélyt nem látnak, ráadásul a jövőbeli modellek esetleges sikere is elmaradni látszik, mert belső változások vannak a Google-nél.

A Pixel 4-ek érkezése előtt Rick Osterloh maga is nagyon csalódott volt egyes döntések miatt, főleg az üzemidővel volt nagyon elégedetlen, joggal. Azóta viszont két olyan vezető is távozott a Google-től, aki a Pixelekért felelt. Mario Queiroz még 2005-ben jött a Google-höz a HP-tól, az első androidos mobilon is dolgozott, majd a Pixeleken való munka után Sundar Pichai-nak jelentett, végül januárban teljesen otthagyta a Google-t. Távozott Marc Levoy is, akinek a legendás HDR+, portrémód és Night Sight algoritmusok köszönhetőek, amelyek a mobilfotózás csúcsára vitték a Pixel mobilokat. Részben neki köszönhető a Street View létezése is. Queiroz azóta a Palo Alto Networkshöz igazolt, Levoy még nem tudja, hol folytatja. A Google számára azonban aggasztó lehet, hogy rövid időn belül két ilyen kulcsfontosságú vezetője is távozott.