Befutott végre a Chrome 81

google chrome 81 böngésző
Google Chrome 81
Vágólapra másolva!
Képesek NFC-s címkéket írni és olvasni a webhelyek.
Vágólapra másolva!

Bő két hét halasztás után a Firefox 75-tel párhuzamosan elérhetővé vált a Google Chrome 81 is. A böngésző új főverziója egyetlen elsőre feltűnő újdonságot sem hozott, a legnagyobb fejlesztése a Web NFC protokoll támogatása, ezzel NFC-s címkék olvasására és írására nyílik lehetőségük a weblapoknak. További érdekesség, hogy a webhelyek már jelzőszámokat tehetnek az Asztalra kitett vagy Tálcára kitűzött appikonjaikra, így például egy chatoldal jelezheti az olvasatlan üzenetek számát.

Google Chrome 81 Forrás: Origo

Ezen túlmenően a Chrome 81 fejlesztői kompatibilitási okból a Chrome 84 kiadásáig eltolták az elavult TLS 1.0 / 1.1 biztonsági protokoll letiltását, a titkosított kapcsolatot használó weblapok már nem tölthetnek be nem titkosított forrásokból származó képeket, és 32 sérülékenységet is befoltoztak a fejlesztők.

Windows és macOS platformokon a Google Chrome magától frissül a legújabb kiadásra, míg Linuxon a csomagfrissítőn át lehet átváltani rá. A telepítőkészlete a hivatalos webhely mellett az ORIGO Szoftverbázisról is letölthető.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!