A koronavírus miatt korlátoz a WhatsApp

2020.04.07. 16:06

Csökkenteni próbálja a hamis információk terjedését.

Rendkívüli intézkedést jelentett be kedden a Facebook tulajdonában lévő WhatsApp csevegőszolgáltatás, a belátható jövőben korlátozni fogja a gyakran továbbított, nem közeli ismerősöktől származó üzenetek továbbíthatóságát. A vállalat ezzel a koronavírusos álhírek elleni küzdelmet próbálja támogatni.

A kép csak illusztrációForrás: Thomas Ulrich / Pixabay

„A tavalyi évben bevezettük a gyakran továbbított üzenetek fogalmát. Ezek az üzenetek kettős nyíl ikonnal vannak ellátva, amely jelzi, hogy eredetileg nem egy közeli ismerőstől származnak. Tulajdonképpen a WhatsAppon általában elküldött üzeneteknél kevésbé személyesek. Most bevezetünk egy korlátozást ezekre az üzenetekre vonatkozóan, hogy egyszerre csak egy csevegésbe lehessen továbbítani őket.

Személyes üzenetküldő szolgáltatásként az évek során számos lépést tettünk annak érdekében, hogy az üzeneteket minél személyesebb szinten tartsuk. Korábban például már korlátoztuk a továbbított üzenetek számát, hogy visszaszorítsuk azok viralitását. Ez a lépés akkor 25%-os csökkenést eredményezett a globális üzenettovábbításokban.

Minden üzenettovábbítás káros? Egyáltalán nem. Tudjuk, hogy számos felhasználó továbbít hasznos információt, ahogyan vicces videókat, mémeket, magvas gondolatokat és imákat is, amelyeket fontosnak éreznek. Az utóbbi hetekben sokan a WhatsApp segítségével szerveztek nyilvános eseményeket a frontvonalon dolgozó egészségügyi szakemberek támogatására.

Azonban jelentősen megnőtt azon üzenettovábbítások száma is, amelyeket a felhasználók túlzónak éreztek, és félrevezető tájékoztatást tartalmaztak.

Fontosnak tartjuk az ilyen üzenetek terjedésének lassítását, hogy a WhatsApp továbbra is a személyes beszélgetések felülete maradhasson" – olvasható a WhatsApp blogbejegyzésében.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!