Az iPhone is megkaphatja a LIDAR szenzort

apple iphone okostelefon mobilozás smartphone
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Az ősszel érkező modellek mindegyike 5G-s lehet.
Vágólapra másolva!

Az iPhone SE utódjának látszólag akár napokon belüli bejelentése mellett az Apple az ősszel frissíteni kívánja a megszokott mobilfelhozatalát is. A héten két forrásból is új információk érkeztek az készülékekről, a hírek szerint mind a négy telefont Apple A14 rendszerlapka hajtja majd, kivétel nélkül támogatni fogják az 5G-s mobilhálózatokat, és a jelenleginél kisebb notch-csal rendelkezhetnek.

Az állítólagos iPhone 12 mobilok Forrás: Front Page Tech

A pletykák szerint a két olcsóbbik iPhone 12 modellbe 5,4 és 6,1 hüvelykes érintőkijelzők kerülhetnek, dupla hátlapi kamerát kaphatnak, a házuk pedig alumíniumból készülhet. Az iPhone 12 Pro és iPhone 12 Pro Max ilyen sorrendben 6,1 és 6,7 hüvelykes megjelenítőket kínálhatnak, a házuk rozsdamentes acél lehet, a hátlapi három kamerájukat pedig az idei iPad Próban bevezetett

LIDAR szenzor egészítheti ki.

A LIDAR egy távolságmérésre és 3D-s feltérképezésre használható szenzor: az előtte lévő objektumokra lézersugarakat vetít, majd méri a visszavert sugarak paramétereit. Ez sokat segíthet a fotózásban, további lehetővé teszi a komplex, kiterjesztett valóságos alkalmazások használatát.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!