Mobiltornyokat gyújtanak fel a koronavírus miatt

ee 5g egyesült királyság
Május végén az EE indítja majd el az Egyesült Királyság első 5G-s mobilhálózatát
Vágólapra másolva!
Egyes britek kapcsolatot vélnek a járvány és az 5G között.
Vágólapra másolva!

Az összeesküvés-elméletek gyártóinak jó ideje a célkeresztjükben van az 5G mobiltechnológia, ám az elmúlt napokban a közösségi médiás és a youtube-os rémhírterjesztők olyan szintre korbácsolták az indulatokat, hogy az Egyesült Királyságban mobiltornyokat kezdtek gyújtogatni a teljesen alaptalan vádjaikat elhitt polgárok.

A kép csak illusztráció Forrás: EE

A mobiltechnológia természetesen nem okoz koronavírus-járványt, és semmiféle titokzatos háttérhatalom sem küld ki 5G-s jeleket, hogy aktiválja a szunnyadó vírust az emberekben. Emellett a kérdéses rádiójelek az oxigént sem szívják ki az emberek tüdejéből, hogy ettől koronavírusosak legyenek (a kettő közti logikai kapcsolat nem tisztázott), mint azt egy lelkes összeesküvés-hívő állítja a közösségi médiában.

Hírünk írásági legalább hét tornyot rongáltak meg a vandálok, ebből az egyik nem is nyújtott 5G-szolgáltatást, ezt valószínűleg tévedésből gyújtották fel.

További rossz hír, hogy az összeesküvés-elméletek toronyrongáló hívei egyre gyakrabban fenyegetik szóban a mobilszolgáltatók technikusait is.

„A mérnökeink jelenleg a tűz okát vizsgálják az egyik birminghami tornyunknál. Ha kiderül, hogy vandalizmus történt, ami jelenleg valószínűnek tűnik, akkor segíteni fogunk a rendőrségnek a tettes kézre kerítésében. Ez a torony több ezer embernek nyújtott létfontosságú 2G/3G/4G szolgáltatást az elmúlt években. A lehető leggyorsabban megpróbáljuk visszaállítani a szolgáltatást, ám a tűzkár jelentős" – nyilatkozta az EE szóvivője az egyik támadás kapcsán.

A helyzet kapcsán a YouTube közölte, hogy megpróbál törölni minden olyan videót, ami kapcsolatot feltételez az 5G és a koronavírus között. Ettől függetlenül az 5G-vel kapcsolatos, egyéb hamis feltételezéseket terjesztő videókat továbbra is csak elrejteni próbálja.

A brit toronygyújtogatásokat különösen súlyos vétséggé teszi, hogy pont a járvány miatt a polgároknak minden eddiginél nagyobb szükségük van a flottul működő mobilhálózatokra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!