Megalázva érezték magukat a Samsung mérnökei

Samsung Galaxy S20, bemutató, S20+, S20 Ultra
Az AMOLED kijelző tényleg nagyon szép.
Vágólapra másolva!
Hazájukban is Snapdragonnel került piacra a Galaxy S20.
Vágólapra másolva!

A mobilok iránt érdeklődők valószínűleg jól tudják, hogy a Samsung hosszú évek óta tervez házon belül mobileszközökbe szánt rendszerlapkákat, az Exynos modelljei számos készülékében megtalálhatóak. Ebbe beleértendőek a csúcsmobilok is, a Galaxy S termékcsalád tagjai klasszikusan az USA-ban és Kínában Qualcomm Snapdragon, míg a világ többi részén Exynos rendszerlapkával kerülnek piacra. Ennek a kettősségnek technikai oka van, a hálózati vezérlők miatt praktikus egyes régiókban Snapdragonnel árulni a mobilokat.

Samsung Galaxy S20 Forrás: Origo

A SamMobile szerint a Samsung chiptervező részlegénél a közelmúltban felkorbácsolta az indulatokat, hogy Exynos 990 helyett Dél-Koreában is Snapdragon 865-tel kerültek piacra a Galaxy S20 modellek, mivel a rivális vállalat terméke némileg jobb teljesítményt, és számottevően jobb akkus üzemidőt nyújt.

A divízió mérnökei megalázva érezték magukat, hogy a hazájukban nem a saját chipjükkel árulja a Samsung a csúcsmobilokat, és megpróbálták megváltoztatni a döntést.

A legtöbb piachoz hasonlóan a Samsung hazánkban is az Exynos rendszerlapkával kínálja a Galaxy S20-at, állítása szerint a piaci logika diktálja, hogy melyik régióban milyen hardverrel forgalmazza a készülékeket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!